− Gene ben olma yolculuğumda bir şeyler değişiyor. Ve ben karıştım.
− Aslı Hanım siz, ben ve herkes yeni bir konuma geçeceğimiz zaman, bir şeyleri değiştirmeye karar verdiğimiz zaman hep sarsılırız, elimizde olanları unutur, doğamızı kaybederiz.
− Doğamı mı bilmem ama, etrafta koşuşturmaya ve kendim hariç herkesi hoşnut etmeye çalışıyorum, böyle olduğu zamanlarda.
Santosha,
niyamaların ikinci basamağı. Santosha’nın anlamı kanaatkârlık, hoşnutluk, memmnuiyet olsa da aslı esneklik ve içimizdeki cesaretle hayatta karşılaştığımız değişik durumları yumuşaklıkla halledebilme gücüdür.
İlk basamak olan
Shaucha, bizim beden, zihin ve ruh bütünlüğümüzü ve temizliğimizi sağlayarak, esnek, hoşnut ve yumuşak olmamıza olanak yaratır. Bu sayede olayların içinden geçerken doğamızın özünde her şey olduğumuzun farkına varıp rahatlıkla olayları karşılama gücüne sahip oluruz.
Tekrar öze dönmenin mucizesini görmeyi bilinçle dileyelim ve her karıştığımızda korkular, endişeler, sıkıntılar ve acılar yerine, şükredip kendimizin ne olduğunu bilme yolunda ilerlemenin hoşnutluğunu ve memmnuniyetini yaşayabilelim.
“Sevgili Tanrım, hayatıma lütfen bir amaç ve anlam ver. Beni huzur ve barışın bir aleti olarak kullan. Beceri ve yeteneklerimi sevginin yayılması yolunda kullan. İşimi senin iradene teslim ediyorum. Gerçek işimin dünyayı sevgi yoluyla şifalandırmak olduğunu hatırlamama yardım et. Sana şükrederim. Amin.” (Mucizeler Kursu – “Sevgiye Dönüş” – Marianne Williamson)